Що таке шипшина і як ж правильно її використовувати?

Що таке шипшина і як ж правильно її використовувати?

Шипшина – це рослинний продукт, популярність якого не знає меж у напрямі народної медицини. Також ця рослина здобула визнання і в офіційній медицині. Плоди шипшини традиційно використовуються як лікарський засіб для лікування найрізноманітніших захворювань. Перш за все, вона несе користь нашому організму, покращуючи роботу органів і тим самим зміцнюючи імунну систему. Так, шипшина є чемпіоном за вмістом вітамінів А і С. Вона містить вітаміни групи В та вітамін РР, також у ній знайдені вітаміни Е і К. Не можу не зазначити про вміст : цукру, пектини, дубильних речовин, мінералів (залізо, марганець, калійні і кальцієві солі). Насіння містить ефірні олії та слабкі жирні кислоти. Шипшину часто використовують для боротьби із застудними захворюваннями й інфекціями. Вона є чудовим засобом для профілактики авітамінозів як у дітей, так і у дорослих. І загалом шипшина має широкий спектр лікувальних властивостей. Основні з них: тонізуючі, седативні, протизапальні, протимікробні, кровоспинні, в’яжучі, сечо- та жовчогінні, судинозміцнювальні, допомагає у виробленні еритроцитів, знижує кров’яний тиск. Таким чином, ця рослина – є потужним антиоксидантом, а стан шкіри, волосся, молодість організму, як відомо, залежить саме від цих речовин. До того ж, низька калорійність сухих ягід, дозволяє вживати відвари навіть при жорсткій дієті. Саме тому, користь шипшини є неймовірно великою.

Цiкавi статтi